7/24 Destek +90 282 315 59 38
Manuel şanzıman sökümü çok uğraşlı ve zor bir iştir. Öncelikle aracın aküsü ve akü tablası sökülür. Hava filtresi haznesi bağlantıları da sökülür. Vites kutusundan çıkan ve şanzımana bağlanan vites halatları sökülür. Marş motoru da sökülüp yerinden çıkarılır. şanzımanın üzerindeki çevre civataları sökülüp çıkarılır. Sonra araç kaldırılır. Önce aks bağlantıları sökülüp akslar çıkarılır. Alt motor bağlantıları da sökülüp şanzıman alt taraftan boşa çıkarılır. Daha sonra şanzıman düşmesin diye üstte kalan tek bağlantısından ayırabilmek için tekrar yere indirilir. Düşmesin diye altından destek koyulur ve üstteki bağlantısından da ayırıldıktan sonra tekrar kaldırılır yavaşça motora zarar vermeden sökülüp alınır.şanzıman, araç tipine ve modeline göre farklılık gösterse de çok fazla dişliden ve güç aktarım organlarından oluşan bir yapıdır. Tamiratını yapmak çok zor bir iştir. Konuya detaylı bir hakimiyet gerekir. Manuel şanzıman için gerekli değişim, temizlik veya tamirat yapıldıktan sonra şanzıman önce motorun yanında bulunan ve çıkarıldığı kısma geri oturtulur. Sökme süreci en sondan başlanarak motorla ve şasiyle olan bütün bağlantıları tek tek yerine takılır ve bağlantıları yapılır.
Otomatik şanzıman, normalde zaten çok komplike ve pahalı olan manuel şanzıman parçasının üzerine bazı sensörler ve elektronik devreler eklenerek daha komplike bir donanım haline dönüşmüş şeklidir. Bu eklenen parçalar, şanzımanın otomatik olarak hızı algılama ve vitesi kendiliğinden atmak için gerekli parçalardır. Otomatik şanzımanın araçtan ayrılması manuel şanzımanınkinde olduğu üzere, öncelikle akü ve akü sacı sökülür. Daha sonra hava filtresi haznesi ayrılır. Marş motoru sökülür ve ayrılır. şanzımanı motora bağlayan çevre civataları sökülür. Sonra araç kaldırılır. Önce aks bağlantıları sökülüp akslar çıkarılır. Alt motor bağlantıları da sökülüp şanzıman alt taraftan boşa çıkarılır. Daha sonra şanzıman düşmesin diye üstte kalan tek bağlantısından ayırabilmek için tekrar yere indirilir. Düşmesin diye altından destek koyulur ve üstteki bağlantısından da ayırıldıktan sonra tekrar kaldırılır yavaşça motora zarar vermeden sökülüp alınır.
Otomatik şanzıman üzerinde, vites geçişlerinini yazılımsal olarak kontrol eden bir beyin, bu beyinden aldığı sinyalleri mekanik harekete çeviren bir birim ve manuel şanzımanda da bulunan diğer parçalar bulunmaktadır. Otomatik şanzıman sadece mekanik parçalardan oluşmadığı için herhangi bir arıza durumunda öncelikle hangi parçanın arızalı olduğu tespit edilmelidir. Mekanik parçalar üzerinde bir arıza söz konusu ise, gerekiyorsa yağ değişimi yapıp aşınan parçanın değiştirilmesi gerekebilir. Elektronik olan parçalarda ise hatanın donanımsal veya yazılımsal olmasına göre gerekli tamir veya değişim işlemi uygulanır. Şanzımanı en sondan söküldüğü şekilde gerekli bütün parçalar tekrar yerine takılarak bakımı tamamlanır.
100. Yıl Mah. Emek San. Sit.
Can Paşa Cad. C Blok No:4 Tekirdağ
+90 282 315 59 38
info@trakyaotomatiksanziman.com
P.tesi-C.tesi:9.00am to 7.00pm
Pazar Kapalıyız